За да получите перфектни круасани, изберете висококачествени съставки. Ще ви трябва свежа мая, брашно с високо съдържание на протеини, сол, захар, мляко и масло.
В голяма купа смесете брашното, захарта и солта. Добавете свежата мая и разбъркайте добре. Постепенно добавяйте млякото и замесете меко и еластично тесто. Накрая, добавете разтопеното масло и продължете да месите, докато се образува гладко тесто.
Покрийте тестото с кърпа и оставете го да отпочива на топло място около 1 час или докато се удвои обемът му.
Разточете тестото на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Нарежете го на триъгълни и поставете малко от любимата ви плънка в началото на всяка и. Започнете от широкия край и навийте триъгълниците към върха. Поставете готовите круасани върху тава, покрита с печатна хартия.
Покрийте круасаните с кърпа и ги оставете да отпочиват още 30 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете круасаните с разбито яйце и поставете ги в предварително загрята фурна. Печете около 15-20 минути, докато се почернят и станат хрупкави.
Извадете ги от фурната и оставете ги да се охладят малко. След това можете да ги насладите на прекрасната комбинация от хрупкава външност и мека и пухкава вътрешност.
Сега вече знаете как да си приготвите своите домашни круасани. Експериментирайте с различни плънки - шоколадова крема, сладък крем или дори плодово пюре. Приятно готвене и наслада на вкусните резултати!